Tisková zpráva, 21. března 2012

Turistický trh s nabídkami sportovních a volnočasových aktivit v Česko – Saském Švýcarsku již tuto sobotu

(Bad Schandau, sobota 24.03.2012, 10-17h, vstup zdarma)

Za účasti 12 vystavovatelů ze Severních Čech! | Letošním hitem je elektrokolo!

V sobotu 24.03.2012 se v informačním středisku Národního parku Saské Švýcarsko v Bad Schandau koná již po deváté Turistická burza (9. Tourismusbörse für die Sächsisch-Böhmische Schweiz), která přináší pestrou škálu nabídek sportovních akcí, turistických informací a aktivit pro volný čas pro právě začínající turistickou sezónu v oblasti Česko – Saského Švýcarska.
Vše, od kurzů sportovního lezení, přes výpravy na kánoích po řece Labi, až po kurs malování pod širým nebem. Letošním trendem číslo jedna jsou elektrokola tj. jízdní kola s asistenčním elektromotorem a baterií. Půjčovny těchto „kol s větrem v zádech“ v Bad Schandau existují již na náměstí a na vlakovém nádraží v kavárně Café Biosfere. Další stanice přibudou v průběhu letošního roku. Kdo si chce vyzkoušet ekolo již nyní, může to v rámci Turistické burzy zdarma učinit a projet se na něm po městě. Jednatelka společnosti Kur- und Tourismus GmbH, paní Gundula Strohbach, k tomu říká:
"Elektrokola jsou sportovnější, než by se na první pohled zdálo. Člověk se musí i přes elektrickou asistenci sám pěkně obout do pedálů. Ale mne samotnou překvapilo, jak zábavný sport to je a jak daleko se za jeden den dá ujet."
Běžný výkon elektrokol z Bad Schandau je totiž vic než 140 km za den. Kdo si chce půjčit kolo na několik dní, dostane na cestu vlastní nabíječku a baterie nabíjí přes noc v hotelovém pokoji.
Turistickou burzu v Bad Schandau pořádá každoročně již od roku 2004 místní Turistický svaz Saské Švýcarsko (Tourismusverband Sächsische Schweiz), a to vždy u příležitosti zahájení nové turistické sezóny v Česko - Saském Švýcarsku. Letos pořadatelé očekávají kromě 59 vystavovatelů ze Saska, také 12 ze severních Čech. Turistická burza je určena především poskytovatelům ubytování, například provozovatelům hotelů, penzionů a kempů, kteří se tu dozví, které akce mohou svým hostům doporučit při plánování jejich dovolené. Ale i všichni ostatní zájemci jsou srdečně zváni, aby se informovali o nabídkách nabídkách nadcházející sezony. Vstup je zdarma. K bezplatné návštěvě zve současně také stálá expozice Návštěvnickém centru Národního parku.
Otevírací doba: 10-17 h, adresa: NationalparkZentrum Sächsische Schweiz, Dresdner Straße 2b, 01814 Bad Schandau http://www.lanu.de/cs-iso/Nationalparkzentrum.html
Lázeňské město Bad Schandau leží na řece Labi, 7 km od hranic s Českou republikou a je jedním z hlavních turistických středisek v rekreační oblasti Saského Švýcarska. www.bad-schandau.de
(2.500 znaků)

FOTO: Projížďka po náměstí v Bad Schandau. Denní dosah elektrokola je vic než 140 km. (© bad-schandau.de)

Máte-li zájem o bližší informace, materiály, fotky, zprostředkování kontaktu atd. můžete se na nás obrátit (v češtině).
Z Drážďan zdraví
Susanne Gertoberens