Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí

u jednotlivých článků jsou uvedeny odkazy na kompletní text, v němž najdete fotografie včetně popisu a jmen autorů. Pokud byste potřebovali tiskovou kvalitu fotografií, neváhejte nás kontaktovat. Fotografie Vám obratem zašleme mailem. Vybrané FOTOGRAFIE v tiskové kvalitě si můžete stáhnout jako soubor .zip, cca 14 MB href="http://de24.cz/pdf/2013-05-30_Drazdansky-zpravodaj_cerven.zip

14. června ve 14 hodin první »Drážďanské Café« pro novináře

Nápad pořádat pravidelná setkání s novináři a redaktory vznikl vlastně již v prosinci. Do toho však přišlo stěhování kanceláře i webových stránek. Nyní je vše přestěhované a na svém místě, takže máme radost, že je možné vše zrealizovat.

Počínaje letošním červnem tak velmi srdečně zveme redaktory a novináře na setkání v kavárně Borowski na drážďanské pěší zóně Prager Strasse. Rádi bychom nad šálkem kávy získali zpětnou vazbu a dozvěděli se, která témata jsou oblíbená a o jaké informace je největší zájem.

Potěší nás, když se k účasti předem přihlásíte, ale samozřejmě můžete přijít i spontánně přímo do kavárny. Všichni jsou srdečně vítáni a my se již nyní těšíme na zajímavé rozhovory.

Výhled z naší nové kanceláře terasu kavárny Borowski na Prager Strasse (na pravé straně fotografie, jak jsou ty žluté slunečníky)

Rádi bychom Vám poděkovali za dosavadní přízeň a spolupráci. Máte-li k naší práci nebo ke zpravodaji jakékoliv připomínky nebo návrhy na zlepšení, moc nás potěší, když se nám ozvete!

Přejeme Vám krásný červen a mnoho skvělých cestovatelských zážitků!

Česko německá agentura pro komunikaci • Deutsch -Tschechische Agentur für Kommunikation

Sankt Petersburger Str. 28/312 ("Prager Zeile") | D-01069 Dresden

Hlavní zprávy

FESTIVAL ELBHANGFEST: Slavnosti labských svahů a soutěž dračích lodí 28.–30.06.2013

Slavnosti labských břehů Elbhangfest, od pátku 28.06. do neděle 30.06.2013„Má milá labuti“, věta z opery Lohengrin se stala letošním motem oblíbené letní slavnosti Elbhangfest. Důvodem je 200. jubileum narození Richarda Wagnera, který strávil v Drážďanech část dětství. Ale podél Labe - z drážďanské čtvrti Loschwitz až po Wágnerův památník v obci Pirna-Graupa 28.–30.06.2013 zdaleka nejde pouze o klasickou hudbu...

KLÁŠTERNÍ PARK ALTZELLA: Velký zahradnický trh 29.–30.06.2013

O víkendu 29.–30.06.2013 v klášterním parku Altzella velký zahradnický trh. © Schlösserland Sachsen

O víkendu 29.–30.06.2013 se koná v parku bývalého cisterciáckého kláštera Altzella velký zahradnický trh s živou hudbou a floristickou výstavou.

PIKNIK S KLASIKOU: Hvězdy klasické hudby před Skleněnou manufakturou 04.07.2015

Letní piknik s klasikou před drážďanskou skleněnou manufakturou © Gläserne Manufaktur

Saský státní orchestr a Skleněná manufaktura společnosti Volkswagen pořádá 04. července 2015 na louce před manufakturou »Piknik s klasikou«, tedy oblíbený klasický koncert pod širým nebem.

BAD SCHANDAU: V centru Národního parku Saské Švýcarsko bydlí čtyři spáči! Od 16.05.2013

Všichni čtyři plši povodně přežili v pořádku, jelikož je jejich výběh umístěn ve druhém patře budovy Centra Národního parku. Centrum samotné bylo ale dlouhou dobu uzavřeno a v současnosti se opravuje, proto se platí pouze poloviční vstupné. Bohužel zatím nefunguje výtah. Vozíčkáři tak mají přístup pouze na výstavu v přízemí a vstup zdarma.

Plch zahradní spadá dle Bernské úmluvy a Spolkového zákona na ochranu přírody pod přísně chráněné druhy.© Jctramasure CC BY-SA 3.0

Od května 2013 bydlí v centru Národního parku Saské Švýcarsko dva samečci a dvě samičky plcha zahradního...

LETIŠTĚ DRÁŽĎANY: Velký cestovní den 23.6.2013

Letiště Drážďany pořádá 23. června 2013 Cestovní den s možností rezervovat zájezdy v českém jazyce prostřednictvím tlumočníků. © Flughafen Dresden GmbH, Michael Weimer

Dne 23. června 2013 se na letišti v Drážďanech koná populární Velký cestovní den. V tento den jsou na letišti k dispozici tlumočníci, s jejichž pomocí se návštěvníci mohou informovat o nabídce a přímo na místě rezervovat svou dovolenou.

ZÁMEK AUGUSTUSBURG U CHEMNITZ: Co vyskočí z obrazu fotografovat přísně dovoleno! 29.06.–10.11.2013

Políbit tigra či venčit dinosaura mohou návštěvníci zámku Augustusburg od konce června do 10. listopadu 2013. Foto © dpa tmn/Archiv/Schlossbetriebe gGmbH

Koncem června se otvírá na zámku Augustusburg netradiční výstava. Velké třídimenzionální obrazy vtáhnou návštěvníky přímo do děje právě probíhajícího dobrodružství.

KOMPLETNÍ KALENDÁŘ AKCÍ