Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí

náš mediální servis informuje o kulturních a společenských událostech v Drážďanech a okolí. Zpravodaj vzniká ve spolupráci se společností Dresden Marketing GmbH, která oficiálně zajišťuje propagaci města Drážďany.
Zajímají-li Vás konkrétní aktuální události v Sasku a Drážďanech, kontaktujte nás telefonicky či mailem. S radostí Vám připravíme podkladové materiály včetně fotografií, v případě potřeby Vám zprostředkujeme povolení k natáčení či fotografování a domluvíme termíny schůzek i partnery pro interview včetně tlumočení. Pro tištěná média, internetové noviny, rozhlas a televizi poskytujeme veškeré služby bezplatně. Velmi nás potěší, když nám zašlete odkazy na články, které jste napsali či uveřejnili na základě našich informací.

Na konci zpravodaje najdete již tradičně INFOBOX s institucemi, jež v Sasku poskytují služby v češtině.

U jednotlivých článků jsou uvedeny odkazy na komletní text, v němž najdete fotografie včetně popisu a jmen autorů. Pokud byste potřebovali tiskovou kvalitu fotografií, neváhejte nás kontaktovat. Fotografie Vám obratem zašleme mailem.

Rádi bychom Vám poděkovali za dosavadní přízeň a spolupráci. Máte-li k naší práci nebo ke zpravodaji jakékoliv připomínky nebo návrhy na zlepšení, moc nás potěší, když se nám ozvete!

Přejeme Vám překrásné jaro a mnoho skvělých cestovatelských zážitků!

Česko německá agentura pro komunikaci • Deutsch -Tschechische Agentur für Kommunikation

Sankt Petersburger Str. 28/312 ("Prager Zeile") | D-01069 Dresden

Hlavní zprávy

MORITZBURG: Historické tapety se po nákladné rekonstrukci vrací do Bažantího zámečku 01.05.–03.11.2013

Na skromný čtvercový půdorys se stranou pouze 13,4 m se architektovi Johannu Danielovi Schademu podařilo umístit celý miniaturní zámek, takový maličký ráj, že by se snad i do ořechové skořápky vměstnal.© Schlößerland Sachsen Od prvního května bude opět možné navštívit rokokový Bažantí zámeček v Moritzburgu. Po tříletých restauračních pracích na historických tapetách mohou návštěvníci nyní obdivovat jemné umělecké dílo z exotického peří, perliček a výšivek ve stylu Chinoserie.

ZÁMEK WACKERBARTH: Chřestová sezóna v půli května

Zahrady vinařstí Zámek Wackerbarth © Schloss Wackerbarth

V květnu začíná v Sasku chřestová sezóna. Od druhého květnového víkendu bude možné ochutnat čerstvý chřest připravený na nejrůznější způsoby: jako předkrm stojí na jídelním lístku například chřestové mousse, vyuzený chřest či chřestový salát. Mezi pokrmy ale rozhodně nesmí chybět saská klasika...

DIXIELANDOVÝ FESTIVAL: Když městu vládne Oldtime Jazz 18.–19.05.

Dixielandový festival vyvrcholí o letničním víkendu 18.–19.05.2013 řadou koncertů a nedělní dixielandovou přehlídkou. © Sven Döring (BY-NC-ND)Dixielandový festival se blíží. Po týdnu koncertů známých kapel konaných na různých místech Drážďan včetně historických parníků Saské paroplavební společnosti, vyvrcholí festival o letničním víkendu 18.–19.05.2013. V sobotu 18.05. od 10 h dixilandovou mílí na bulváru Prager Strasse a v neděli 19.05. tradiční přehlídkou.

RADEBEUL U DRÁŽĎAN: Westernový festival Karla Maye 10.–12.05.2013

Toto je opravdu skutečný plánek festivalu. Najdete na něm například místo, kde se koná pravidelné přepadení vlaku. © Karl-May-Fest

V Radebeulu u Drážďan se uskuteční již 22. ročník Slavností Karla Maye, známého autora dobrodružných románů o statečných činech Old Shatterhanda a jeho rudého bratra Vinettoua. Letošní heslo festivalu zní „Blutsbrüder“ tj. „Pokrevní bratři“.

Další akce

DUBEN

DRÁŽĎANY: Turistické informační středisko se přestěhovalo do QF

JEZERO OLBERSDORFER SEE: Zahájení sezóny a obří táborák 30.04.

PIRNA: Zmizelý hrad. Česko-německá výstava v Městském muzeu | do 10.11.

DRÁŽĎANY: Jarní trhy na náměstí Altmarkt 30.04.–20.05.

KVĚTEN

SEMPEROVA OPERA: Repertoár v květnu 2013

SASKÁ PAROPLAVBA: Prvomájová přehlídka labské flotily 01.05.

MORITZBURG: Historické tapety se po nákladné rekonstrukci vrací do Bažantího zámečku | 01.05.–03.11.

ZÁMECKÝ PARK PILLNITZ: Výstava soch a fotografií | 01.05.03.11.

ZÁMEK WACKERBARTH: Den sektu 04.05.

GLOBETROTTER DRÁŽĎANY: Testování stanů venku a lodí přímo v řece 04.05.

PEVNOST KÖNIGSTEIN: Den s hasiči a výstava protipožární techniky | 05.05.2013

POZOR! ČTVRTEK 09.05. JE V SASKU VOLNÝ DEN A TUDÍŽ ZAVŘENÉ OBCHODY!

ZÁMEK WACKERBARTH: Chřestová sezóna v půli května

RADEBEUL U DRÁŽĎAN: Westernový festival Karla Maye 10.–12.05.

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Chris de Burgh & Band: Live in Concert 2013 11.05.

MUZEUM HYGIENY: Nová výstava "Hranice" od 17.05.

LETNICE

DIXIELANDOVÝ FESTIVAL: Když městu vládne Oldtime Jazz... 18.-19.05.

OTEVŘENÉ ATELIÉRY: 200 uměleckých ateliérů zve k návštěvě 18.-20.05.

ZÁMEK WACKERBARTH: O letnicích na Dixieland 19.–20.05.

ZOO DRÁŽĎANY: Letnice v zoologické zahradě s akcemi pro děti 19.–20.05.

POZOR! PONDĚLÍ 20.05. JE V SASKU VOLNÝ DEN A TUDÍŽ ZAVŘENÉ OBCHODY!

ZÁMEK PILLNITZ: Zahradnický trh o víkendu 25.-26.05.

30.05. JE V SASKU PRACOVNÍ DEN, ALE V KATOLICKÝCH SPOLKOVÝCH ZEMÍCH (NAPŘ. BAVORSKO) JE VOLNÝ DEN A TUDÍŽ ZAVŘENÉ OBCHODY!

KOMPLETNÍ KALENDÁŘ AKCÍ