ADVENT 2016 II.

-- NOVINKA - DRÁŽĎANSKÝ TELEGRAM -- Od ledna 2017 budeme rozesílat bezplatný zpravodaj s aktuálními informacemi z Drážďan a Saska ve zkrácené verzi jako tzv. "Drážďanský telegram". Máte-li o něj zájem, přihlaste se prosím na www.drazdany.info/telegram.

Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme.

Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 09.12.2016 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout na https://goo.gl/photos/qBAzDyqbMXCfhTtA9.

Kompletní vánoční fotogalerie na https://goo.gl/photos/LbtxCx3i2FbtLTvL8.

Sledujete nás už na facebooku? Naše turistická stránka www.facebook.com/drazdany.net a stránka pro nakupování www.facebook.com/drazdany.nakupy.

Susanne Arens a Pavla Kopecká

Susanne Arens (dříve Gertoberens) •  Internationales Marketing Dresden | Mezinárodní marketing Drážďany • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 • D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) www.facebook.com/drazdany.netwww.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

STRIEZELMARKT: bezpečnost na vánočních trzích | do 24.12.2016

Ve čtvrtek 24.11. otevřel 582. drážďanský Striezelmarkt své brány a láká zářícími světly, vůní svařeného vína a vánočními koledami. Stejně jako v předchozích letech bude na trhu přítomna i policie, aby zajistila bezpečnost návštěvníků. Každý den je přítomno až deset policistů v uniformách i v civilu. Policisté dohlíží jak na Striezelmarkt, tak i na ostatní trhy. Jako každý rok jsou na místě i mobilní policejní stanice. A o adventních víkendech budou své německé kolegy podporovat i čeští policisté.

UPDATE 20.12.2016 --- Z tiskové zprávy drážďanské policie vyplývá, že od dnešního dopoledne budou na Štrýclmarktu umístěny protiprůjezdové betonové bloky u všech vjezdů na náměstí Altmarkt. Překlad celé zprávy, viz níže. Otevírací doby vánočních trhů se nemění.

DRÁŽĎANY: Český Krteček a osm klasických dárků ze Štrýclmarktu trvajícího do 24.12.2016

Štolová dívka Marie Lassig před stánkem s drážďanskou štolou

Kromě pro Drážďany typické rozinkové vánoční štoly, lze na Štrýclmarktu najít mnoho nápaditých a roztomilých dárků. Klasikou z Krušnohoří jsou dřevěné vyřezávané a soustružené ozdoby, točící se pyramidy a stojánky na svíčky a františky. Z Plavna je tu tradiční krajka. Z městečka Lauscha zas překrásné skleněné ozdoby, barevné až oči přechází. A nesmíme zapomenout ani na tradiční ochranovskou hvězdu. A jak k tomu všemu přišel český Krteček?

STRIEZELMARKT: Štolová slavnost v sobotu a prodejní neděle | 3. a 4.12.2016

Drážďanská štolová slavnost © Schutzverband Dresdner Stollen e.V., Michael Schmidt

Drážďanský Striezelmarkt se už připravuje na svou vrcholnou slavnost o nadcházející sobotě. Štolová slavnost přiláká každoročně do drážďanského centra až 150 tisíc návštěvníků. O nadcházející neděli budou mít obchody v centru Drážďan otevřeno od 12 do 18 hodin. K tomu speciální slavnostní program. Stánky na vánočních trzích mají otevřeno každý víkend, tj. v sobotu i o nedělích zhruba od deseti hodin ráno do devíti nebo desíti večer. Výjimkou je jen dlouhá noc Štrýclmarktu v pátek 9.12.2016, kdy mají otevřeno do jedenácti.

Fotosoutěž o víkend v Drážďanech a 100eurové nákupní kupóny

Fotosoutěž go2dresden na facebooku © DRAZDANY.info

Zahajujeme novou fotosoutěž #go2dresden. Hraje se o víkend v Drážďanech v pětihvězdičkovém Hotel Bülow Palais Dresden, poukazy na nákupy v hodnotě 100 € a další atraktivní ceny. Soutěž naleznete na www.facebook.com/drazdany.net/photos/p.10154382967507798/10154382967507798  nebo www.go2dresden.cz.

Celý článek na www.go2dresden.cz