duben 2016

těšíme se s Vámi na setkání v Drážďanech. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 8.4.2016 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout na https://goo.gl/photos/azqH49ixfsMb3xHZ6.

Susanne Arens a Pavla Kopecká

Agentura pro mezinárodní marketing • Agentur für internationales Marketing • Susanne Arens • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

RADEBEUL U DRÁŽĎAN: Westernový festival Karla Maye | 06.–08.05.2016

Kromě lukostřelby a rýžování zlata si děti mohou vyzkoušet jízdu na oslíku © André Wirsig

Od 6. do 8.května 2016 se v městečku Radebeul u Drážďan se uskuteční již 25. ročník Slavností Karla Maye. Na tři dny se malebné údolí Lößnitzgrund promění v dobrodružné svět Divokého západu, který známe z knížek Old Shatterhanda a jeho rudého bratra Vinettoua.

SASKÁ PAROPLAVBA: Prvomájová přehlídka labské flotily | 01.05.2016

Prvomájová přehlídka parníků z flotily Saské paroplavební společnosti © LHD, Sylvio Dittrich

Na prvního máje můžete v Drážďanech vidět velkolepou přehlídku nejstarší a největší parní flotily na světě. Saská paroplavba pořádá oblíbenou přehlídku každoročně u příležitosti zahájení letní sezóny.

SASKÉ ŠVÝCARSKO: jízdy historických tramvají z Bad Schandau do údolí Křinice | 01.05.2016

stanice Am Stadtpark v městském parku v Bad Schandau © OVPS.de

Jako každé jaro se 1. května na trati mezi Bad Schandau a údolím Křinice objeví historické vozy křinické tramvaje. Při májových jízdách bude v provozu celý vozový park, včetně historické soupravy MAN z roku 1928. Pro jízdy historickými vlaky jsou vydávány zvláštní jízdenky vycházející z originálů z roku 1928.

ZÁMEK WACKERBARTH: 180. výročí výroby sektu v Sasku | 7.5.2016

Prohlídky sklepů s ochutnávkami vína a sektu se konají denně. Zámek Wackerbarth je připraven na návštěvu zahraničních hostů a disponuje audioprůvodci v řadě jazyků, i v češtině © Schloss Wackerbarth

Dne 7. května 2016 budou ve vinařství Schloss Wackerbarth lítat zátky, a to ve vlastním slova smyslu. Letošním heslem je "180 let výroby sektu v Sasku". Při akci, která se koná u příležitosti německého dne sektu (Deutscher Sekttag) hraje hlavní roli právě onen perlivý mok ze saských hroznů. Čeští návštěvníci mají k dispozici audioprůvodce a s ním mohou při prohlídce sklepů a sektové manufaktury zdejšímu sklepmistrovi přihlížet při práci.

MÍŠEŇSKÁ PORCELÁNKA: Dny otevřených dveří | 22.–23.04.2016

Den otevřených dveří v míšeňské porcelánce. © DRAZDANY.info

Přihlížet, jak vzniká luxusní porcelánová mísa za dva tisíce euro, lze v míšeňské porcelánce ve dnech 22. a 23. dubna 2016. U příležitosti dne otevřených dveří budou přístupné téměř všechny výrobní prostory, ať už vypalovací hala s obrovskými pecemi, dílny, kde se porcelánová masa formuje, nebo útulné ateliéry malířů porcelánu.

HRAD STOLPEN: výstava »Hraběnka Coselová – konečná stanice Stolpen«

Hrad Stolpen © Schlösserland Sachsen

Nad malebným městečkem Stolpen se vyvyšuje stejnojmenný hrad, jenž proslul jedním dojemným osudem. Na doživotí zde byla uvězněna slavná hraběnka Coselová. Tato překrásná a temperamentní žena byla po dlouhá léta metresou saského kurfiřta, což se jí nakonec ale stalo osudným. Na doživotí ji August Silný z Drážďan poslal na stolpenský hrad do vyhnanství. Třistaleté výročí této události je podnětem k pozvání na výstavu s názvem »Gräfin Cosel – Endstation Stolpen« tedy »Hraběnka Coselová – konečná stanice Stolpen«. Expozice zve návštěvníky, aby se o fascinujícím příběhu saské metresy dozvěděli více. Texty k výstavě jsou přeloženy do češtiny. Dva krátké české filmy informují o historii hradu Stolpen, který návštěvníci mohou prozkoumat zcela sami a bez průvodce.