VELIKONOCE 2016

těšíme se s Vámi na setkání v Drážďanech. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 8.4.2016 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout ZDE.

Susanne Gertoberens a Pavla Kopecká

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní marketing • Agentur für internationales Marketing • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

REZIDENČNÍ ZÁMEK DRÁŽĎANY: výstava »Vědění a světonázor kolem 1600« | od 19.03.2016

Tyto dva honosné hoblíky budou v roce 2016 součástí nové výstavy o světonázoru a vědění kolem roku 1600  © Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Jürgen Karpinski

V drážďanském Rezidenčním zámku se 19. března 2016 otvírá nová stálá expozice nazvaná "Světonázor a vědění kolem roku 1600". V šesti nových sálech, na 600 čtverečních metrech, je nyní k vidění kurfiřtská sbírka pozdně renesančních objektů z doby "kurfiřtsko-saské kunstkomory", kterou v roce 1560 založil August Saský. Rekonstrukce sálů je jedním z dalších kroků k dokončení Rezidenčního zámku, současné nejvýznamnější kulturně historické stavby v Sasku.

Ve čtvrtek 17.03.2016 se v 11:30 koná tisková konference v Rezidenčním zámku. Když přijedete, rádi Vás doprovodíme a budeme i tlumočit.

ZÁMEK MORITZBURG: poklad Wettinů | od 19.3.–1.11.2016

Poklad Wettinů na Moritzburgu k vidění od 19. března 2016. © Schlösserland Sachsen

Od 19. března 2016 je na zámku Moritzburg k vidění legendární poklad. Přesně před dvaceti lety se odehrála dokonalá senzace. Hledači pokladů Claudia Marschner a Hanno Vollsack pročesávali s detektorem kovů les u Moritzburgu a narazili na tři truhly. Pod názvem "Jeden hajný, tři princové a třiačtyřicet truhlic" je část jejich obsahu nyní poprvé od roku 1996 k vidění na zámku Moritzburg.

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Velikonoční zahradní veletrh »DRESDNER OSTERN« s výstavou orchidejí | 17.–20.03.2016

Veletrh »Dresdner Ostern« na drážďanském výstavišti © MESSE DRESDEN

Jarní veletrh »DRESDNER OSTERN« zve tradičně před Velikonocemi od 17. do 20. března 2016 na výstaviště Drážďany. Je to jeden z největších a nejoblíbenějších drážďanských veletrhů. Kolem 350 vystavovatelů z oblasti zahrady, zvířat, řemesel, rodiny a volného času  navodí návštěvníkům již po 23. jarní náladu. Vrcholem je jedna z největších evropských výstav orchidejí s 60 vystavovately od Ekvádoru po Japonsko.