Mediální zpravodaj – DrážďaNY 2015
VÝHLED AKCÍ V ROCE 2015 V DRÁŽĎANECH A OKOLÍ

s blížícím se koncem roku Vám přinášíme informace o plánovaných akcích v Drážďanech a okolí pro rok 2015. Město Drážďany vsadí na otevřenost a kreativitu, zajímavé akce chystají i Státní umělecké sbírky Drážďany a hrady a zámky země Sasko. | Fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 7,3 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2014-12-18_Drazdansky-zpravodaj-vyhled-akci-2015.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme mailem. | Příští »Drážďanské café« pro česká média se koná v pátek 09.01.2015 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme.

Těšíme se na shledanou v adventních Drážďanech!

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.netwww.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

DRÁŽĎANY 2015: Kampaň "Drážďany: překvapivě jiné"

Drážďany se v kampani v roce 2015 představí jako překvapivě jiné město © Dresden Marketing

Saské hlavní město věnuje rok 2015 kreativitě. Jako téma každoroční kampaně, při které se město prezentuje svým návštěvníkům, si Drážďany na rok 2015 zvolily právě kreativitu a svou otevřenost. Se sloganem „Překvapivě jiné“ se chtějí Drážďany v příštím roce ucházet o přízeň svých hostů jako světu otevřené město plné kreativity.

DRÁŽĎANY: Významné akce roku 2015

Drážďany v roce 2015 nabídnou mnoho zajímavých akcí, oslav a festivalů © Dresden Marketing, Sylvio Dittrich

Drážďany nabídnou v roce 2015 spoustu zajímavých, zábavných i inspirativních akcí. Ty nejsou určeny jen pro místní, či německy mluvící návštěvníky. Zde najdete přehled zajímavých a důležitých akcí v Drážďanech plánovaných na rok 2015.

Státní umělecké sbírky Drážďany: přehled nových výstav pro rok 2015

Výstava „Dahl a Friedrich, romantické krajiny“  je v Drážďanech v roce 2015 tou nejvýznamnější. Caspar David Friedrich: Dva muži pozorující měsíc, olej na plátně, kolem 1819/20 © Staatliche Kunstsammlungen Dresden, Jürgen Karpinski

Návštěvníky muzeí Státních uměleckých sbírek Drážďany potěší v roce 2015 několik nových výstav. Tou nejvýznamnější bude výstava Galerie Noví mistři v drážďanském Albertinu „Dahl a Friedrich - romantické krajiny“, která představí díla dvou významných protagonistů severské krajinomalby období romantismu. U příležitosti pětistého výročí reformace bude ve městě Torgau představena mimořádná výstava s tématem „Luther a knížata. Sebeprezentace a sebepochopení panovníka v období reformace“. V Rezidenčním zámku bude v červnu otevřena nová stálá výstava v Kabinetu mincí, který vlastní jednu z největších a nejstarších univerzálních sbírek mincí v Německu.

Země zámků Sasko: přehled výstav a akcí v roce 2015

Sasko je zemí hradů a zámků. Na snímku zámek Albrechtsburg v Míšni, kde se bude v roce 2015 konat mimořádná výstava o tisíci letech piva v Sasku © Schlösserland Sachsen

„Země zámků Sasko“ (Schlösserland Sachsen) je se svými více než 40 zámky, hrady a zahradami pravým královstvím výletů. I v nadcházejícím roce bude opět pořádat mnoho výstav, představení i trhů. Na úvod alespoň jedna perlička (či snad lépe oříšek): o adventu 2015 se na zámek Moritzburg vrátí výstava o Popelce. Zahájení výstavy „Tři oříšky pro Popelku“ je naplánováno na 7. listopadu 2015 - sice na menší výstavní ploše než dosud, za to v novém pojetí.

*PŘIPOMÍNKA*

OPEN-AIR-SHOW: Silvestr na náměstí Theaterplatz před Semperovou operou 31.12.2014

Foto: Světelná show na náměstí Theaterplatz před budovou Semperbau © silvester-theaterplatz.de

Máte-li chuť strávit letošního Silvestra pod širým nebem a se spektakulárně nasvícenou kulisou historické části města a půlnočním ohňostrojem, vydejte se slavit Silvestra třeba do Drážďan, které poslední noc roku umí náležitě oslavit. Jedním z tipů vhodných i pro rodiny s dětmi je silvestrovská párty na náměstí Theaterplatz v překrásné kulise historické části města.