ZÁŘÍ

Dobrý den, fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 9,5 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2014-09-22_Drazdansky-zpravodaj-zari.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme maillem. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. | Příští Drážďanské café pro česká média se koná 10.10.2014 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Susanne Gertoberens a Pavla Kopecká

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE)

MUZEUM DOPRAVY DRÁŽĎANY: Audio guide od nynějška k dispozici rovněž v češtině

Stažení je možné buď doma přes internet, nebo přímo v muzeu přes bezplatné wifi připojení

Aplikace Muzea dopravy se zvukovým průvodcem (audio guide) je od nynějška k dispozici rovněž v češtině! Vydejte se na procházku světem dopravy se zvukovým průvodcem ve Vašem smartphonu.

MÍŠEŇ: Slavnost vinobraní 26.–29.09.2014

Největší slavnost vinobraní v Sasku se koná každý podzim v Míšni © Rainer Krause
Největší slavnost vinobraní v Sasku se koná každý podzim v Míšni a představuje svátek oslavující saské vinaře a zejména jejich vína. Během třídenní akce se v Míšni očekává na 50 tisíc hostů.

RADEBEUL U DRÁŽĎAN: Slavnosti vína a festival kočovných divadel 26.–28.09.2014

Zahajovací průvod slavností vína v Radebeulu u Drážďan © André Wirsig/Amt für Kultur und Tourismus Radebeul

Od 26. do 28. srpna se na historické romantické návsi v Radebeulu-Altkötzschenbroda koná již 24. ročník Slavností vína a podzimu. A již 19 let obohacuje zdejší slavnost i Mezinárodní festival kočovných divadel. Tato i ve světovém měřítku naprosto unikátní kombinace saských vín a mezinárodních divadelních představení sem každoročně přiláká na 50.000 návštěvníků.

BAD SCHANDAU: Slavnosti jablek 12.10.2014

V centru národního parku v Bad Schandau se v polovině října koná slavnosti jablek.

V neděli 12. října se v zahradě za Informačním střediskem Národního parku Saské Švýcarsko koná již 10. ročník Slavností jablek. Vše se bude točit kolem starých dobrých odrůd jabloní, které dodnes rostou ve starých zahradách i sadech a které skýtají celou řadu využití.

JAZZOVÝ FESTIVAL: 11 jazzových dní nejen v Drážďanech 06.–16.11.2014 | předprodej již začal

Hvězdy světového jazzu se v listopadu sjedou do Drážďan. Maceo Parker  © Jazztage Dresden

Letos se v Drážďanech již po čtrnácté konají Jazzové dny Drážďany (Jazztage Dresden). Tento největší jazzový festival v této části Německa se uskuteční od 6. do 16. listopadu. Na programu bude jazzová hudba v celé své pestré stylové škále. Posluchači zde uslyší nejen swing, latin, funk, blues, soul nebo fusion, nýbrž i populární a moderní jazz. Právě pro drážďanský festival jsou charakteristické žánrové přesahy např. do klasiky, popu či rocku, které obohacují tuto úžasnou hudební událost. Jazzové dny každoročně přitáhnou pozornost přibližně 10.000 hudbymilovných návštěvníků.

Seznam saských zařízení poskytujících služby i v češtině