Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí
SRPEN

Dobrý den, fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 6,7 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2014-08-26_Drazdansky-zpravodaj-srpen.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme maillem. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. | Příští Drážďanské café pro česká média se koná 12.09.2014 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE)

TIP NA VÝLET DO SASKA: Dny otevřených vinařství 30./31.08.2014 | Burčákové slavnosti na zámku Wackerbarth 06./07.09.2014

Dny otevřených vinařství v Sasku © Tourismusverband Saechsisches Elbland, Rainer Weisflog

Saští vinaři zvou všechny zájemce na Dny otevřených vinic, které se konají 30. a 31.srpna. Tento rok se akce zúčastní na 39 vinařů, vinařských podniků i zástupců koštýren nacházejích se přímo na vinohradech podél Labe v úseku mezi Diesbar-Seußlitz, Míšní, Radebeul, Drážďany a Pillnitz. Každé vinařství nabízí trojitou ochutnávku (sklenky po 1 dcl) za jednotnou cenu 7 EUR a představí své zvláštnosti.

ZÁMEK RAMMENAU: Tradiční Hornolužické lněné trhy 30./31.08.2014

Pozvánka do Rammenau © Schloesserland-Sachsen.de

O posledním srpnovém víkendu se na barokním zámku Rammenau pod názvem Hornolužické lněné trhy koná již 19. mezinárodní prodejní přehlídka všeho možného i nemožného kolem lnu a plátna. Celý zámecký areál s parkem a přilehlým hospodářským dvorem, proměněný na tržiště, přivítá milovníky ušlechtilého plátna, kvalitních přírodních produktů, starých řemesel a domácích výrobků. Na 780 běžných metrech prodejních stánků zde nabídne své zboží 250 obchodníků ze šesti zemí. Textilní designéři, umělci a umělečtí řemeslníci promění Hornolužické lněné trhy v každoroční vrchol sezóny regionu.

ZÁBAVNÍ PARK PLOHN: Velká party u příležitosti startu do nového školního roku | 30.08.2014

Velká party pro prvňáčky a školáky © Freizeitpark Plohn

V závěru letních prázdnin se 30. srpna v zábavním parku Plohn pořádá velká párty u příležitosti startu do nového školního roku. Tato párty je největší svého druhu v Sasku. Mluvčí parku Anja Stein s potěšením připomíná, že v letošním roce vychází konec prázdnin v Sasku i České republice na stejný den a dodává: "Takže nic nebrání tomu, aby to české děti neoslavily s námi!"

LETIŠTĚ DRÁŽĎANY: Od 1. září 2014 přímé spojení s Hamburkem a Amsterdamem

Letecká společnost Germanwings létá denně na lince Drážďany Hamburk od 1. září © Dresden Flughafen

Od 1. září přichází mezinárodní letiště v Drážďanech s novými přímými leteckými spojeními do Hamburku, Amsterdamu a Curychu. Letecká společnost Germanwings létá denně na lince Drážďany Hamburk. Kromě toho zajišťuje společnost Etihad Regional jednou denně letecké spojení s Amsterdamem a Curychem. Do Curychu mimoto létá i nadále společnost InterSky.

DRÁŽĎANSKÉ UMĚLECKOPRŮMYSLOVÉ MUZEUM: Okolo offline two | výstava 03.09.–02.11.2014

Český designérský kolektiv OKOLO. © OKOLO

Ve středu 3. září zahájí Uměleckoprůmyslové muzeum Drážďany výstavu OKOLO OFFLINE TWO českého designérského kolektivu Okolo. Centrem jejich zájmu je tentokráte téma „sběratelství“.

RADEBEUL U DRÁŽĎAN: Slavnosti vína a festival kočovných divadel 26.–28.09.2014

Zahajovací průvod slavností vína v Radebeulu u Drážďan © André Wirsig/Amt für Kultur und Tourismus Radebeul

Od 26. do 28. srpna se na historické romantické návsi v Radebeulu-Altkötzschenbroda koná již 24. ročník Slavností vína a podzimu. A již 19 let obohacuje zdejší slavnost i Mezinárodní festival kočovných divadel. Tato i ve světovém měřítku naprosto unikátní kombinace saských vín a mezinárodních divadelních představení sem každoročně přiláká na 50.000 návštěvníků.

JAZZOVÝ FESTIVAL: 11 jazzových dní nejen v Drážďanech 06.–16.11.2014 | předprodej již začal

Hvězdy světového jazzu se v listopadu sjedou do Drážďan. Maceo Parker  © Jazztage Dresden

Letos se v Drážďanech již po čtrnácté konají Jazzové dny Drážďany (Jazztage Dresden). Tento největší jazzový festival v této části Německa se uskuteční od 6. do 16. listopadu. Na programu bude jazzová hudba v celé své pestré stylové škále. Posluchači zde uslyší nejen swing, latin, funk, blues, soul nebo fusion, nýbrž i populární a moderní jazz. Právě pro drážďanský festival jsou charakteristické žánrové přesahy např. do klasiky, popu či rocku, které obohacují tuto úžasnou hudební událost. Jazzové dny každoročně přitáhnou pozornost přibližně 10.000 hudbymilovných návštěvníků.