Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí
červenEC-2 2014

Dobrý den, fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 6,2 MB) na de24.cz/pdf/2014-07-16_Drazdansky-zpravodaj-cervenec-2.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme maillem. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. | Příští Drážďanské café pro česká média se koná 08.08.2014 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE)

OSTRALE '014: Mezinárodní soudobé umění 18.07.–28.09.2014

Velká internacionální výstava soudobého umění Ostrale 2014

V areálu Ostragehege u výstaviště Messe Dresden se v době od 18. července do 28. září 2014 koná výstava soudobého umění OSTRALE´014. Ústředním tématem letošního ročníku bude svět kolem nás, jak koneckonců vystihuje i motto výstavy "Around you".

ZÁBAVNÍ PARK PLOHN: Mystické letní noci o sobotách 19.07.– 23.08.2014

Letní mystické noci ve Freizeitpark Plohn © Freizeitpark Plohn

Od 19. července do 30. srpna se v zábavním parku Plohn konají Letní mystické noci ve zvlášť pozoruhodné atmosféře. Během saských letních prázdnin má park otevřeno každou sobotu až do 23 h. Návštěvníky očekává již v průběhu odpoledne bohatý program na zdejším pódiu. Můžeme se těšit nejen na hudební program, ale i cirkusové a divadelní představení. Malí návštěvníci si pak mohou za soumraku projít park s pochodněmi a lampiónky. Po průvodu následuje velkolepá laserová show s maskotkem Plohnim v pohádkovém údolí a také s bludnými Sasy. Na samý závěr je připraven pestrý ohňostroj.

DRÁŽĎANY: Open-Air koncerty na nádvoří Zwingeru | 26.07.2014 | 09.08.2014 | 23.08.2014

Koncerty pod širým nebem na nádvoří drážďanského Zwingeru © DRESDNER RESIDENZ KONZERTE

Koncerty pod širým nebem na nádvoří drážďanského Zwingeru představují naprosto mimořádný hudební zážitek s jedinečnou zámeckou kulisou. Po loňské úspěšné sérii koncertů vystoupí letos drážďanské hudební těleso Dresdner Residenz Orchester pod taktovkou Igora Malinovského se třemi naprosto odlišně pojatými programy.

SASKÉ ŠVÝCARSKO: Slavnosti v údolí řeky Křinice a jízdy historických tramvají | 26.–27.07.2014

Křinická historická tramvaj Kirnitzschtalbahn v Saském Švýcarsku © OVPS.de

O víkendu 26.–27.07.2014 se koná 17. ročník Slavností Křinického údolí »Kirnitzschtalfest«. Malebné skalní údolí Saského Švýcarska brázdí žlutá Křinická tramvaj »Kirnitzschtalbahn« již celých 116 let. Během slavností vyjedou z depa i historické soupravy.  Mezi zastávkou u městského parku »Am Stadtpark« a železničním depem je dokonce jízda zdarma.

DRÁŽĎANY: Na městských slavnostech se očekává více než půl miliónu návštěvníků | 15.–17.08.2014

Pozvánka do Drážďan na městské slavnosti © Sylvio Dittrich LH Dresden

Na Drážďanských městských slavnostech ve dnech 15. až 17. srpna se očekává více než půl miliónu návštěvníků. Drážďany zvané též Labská Florencie takto již tradičně oslaví výročí založení města. Tentokrát se bude jednat již o 808. narozeniny a jejich oslava proběhne poprvé pod heslem „Vášnivě romanticky“ ve znamení Canalettova umění. Slavnosti se konají na ploše 23.000 m² přímo v centru města a současně na obou březích Labe.