Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí
červen 2014/2

Dobrý den, fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 5,2 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2014-06-17_Drazdansky-zpravodaj-cerven-2.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme maillem. Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. Rádi Vám pomůžeme. | Příští Drážďanské café pro česká média se koná 11.07.2014 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení.

Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Susanne Gertoberens • Agentura pro mezinárodní komunikaci • Agentur für internationale Kommunikation • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 | D-01069 Dresden | www.susanne-gertoberens.de (DE)

Letní hradní slavnosti v Sasku: Kriebstein 21./22.06. | Königstein 21./22.06. | Stolpen 19.–20.07. | Mildenstein 22.–24.08.2014

Slavnosti na hradu Stolpen  pod názvem: Jak stolpenská cháska obsadila hrad © www.schloesserland-sachsen.de/ Klaus_Schieckel © www.schloesserland-sachsen.de/ Klaus_Schieckel

Nejkrásnější letní hradní slavnosti v Sasku jsou na hradech Kriebstein, Stolpen, Mildenstein a na pevnosti Königstein. O víkendu 21. – 22. června 2014 se saský hrad KRIEBSTEIN přenese nazpět časem do závěru 15. století. O víkendu 21./22.6. dobývají pevnost KÖNIGSTEIN Švédové. Ti, kteří se zajímají o život na starých hradech, by si neměli nechat ujít červencovou historickou hradní podívanou pod názvem „Jak stolpenská cháska obsadila hrad“ na hradu STOLPEN. O posledním srpnovém víkendu bude možné zažít středověkou podívanou na hradních a městských slavnostech na saském hradě MILDENSTEIN a v jeho podhradí, městečku Leisnig.

LETIŠTĚ DRÁŽĎANY: Velký cestovní den 22.6.2014 | prohlídka letiště v češtině

Letiště Drážďany pořádá 22. června 2014 Cestovní den. © Flughafen Dresden GmbH

Dovolená na pláži nebo poznávací cesta do cizích měst? Letový plán Letiště Dresden International nabízí  řadu možností, jak objevovat svět přímo z Drážďan. Kdo hledá letové spojení či plánuje leteckou cestu o nadcházejícím létě, podzimu či v zimě,  učiní nejlépe, když navštíví akci Velký cestovní den v drážďanském terminálu. Na dvacet cestovních kanceláří zde bude v neděli 22. června mezi 10-18 hod představovat svou atraktivní nabídku a poskytovat podrobné informace.

FESTIVAL ELBHANGFEST: Slavnosti labských svahů 27.–29.06.2014

Slavnosti labských břehů Elbhangfest, od pátku 27.06. do neděle 29.06.2014

O posledním červnovém víkendu 27.-29.6. 2014 se krajina mezi obcemi Loschwitz a Pillnitz promění v jeden rozsáhlý slavnostní areál. 24. ročník slavností Elbhangfest se koná na pěti místech podél labských strání. Areál v délce přibližně 7 km se rozprostírá po labských březích i přilehlých svazích, zahrnuje i návsi, parky a vily a poskytne zázemí dvěma stovkám akcí. Slavnostní míle se táhne od mostu Blaues Wunder až po zámecký park v Pillnitz.

KLÁŠTERNÍ PARK ALTZELLA: Velký zahradnický trh 28.–29.06.2014

O víkendu 28.–29.06.2014 v klášterním parku Altzella velký zahradnický trh. © Schlösserland Sachsen

V bývalém cisterciáckém opatství Altzella se ve dnech 28.–29. června 2014 koná tradiční květinářsko zahrádkářská přehlídka. Již 15 let se v období na konci června / začátku července můžete v opatství Altzella setkat s pestrou nabídkou řemeslníků, šlechtitelů, floristů, zahrádkářů, pěstitelů rarit i  pěstebních školek, kteří zde nejen představí své produkty a výpěstky, ale rádi poskytnou i odbornou radu.