Mediální zpravodaj – Drážďany a SASKO
ČERVEN-1 2014

Dobrý den, FOTOGRAFIE V TISKOVÉ KVALITĚ k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 7,2 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2014-05-27_Drazdansky-zpravodaj-cerven-1.zip. Ještě lepší rozlišení Vám rádi pošleme mailem. Příští Drážďanské café pro česká média se koná 13.06.2014 tradičně v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. | Rádi Vám pomůžeme. Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Česko německá agentura pro komunikaci • Deutsch -Tschechische Agentur für Kommunikation

Sankt Petersburger Str. 28/312 ("Prager Zeile") | D-01069 Dresden

ZÁBAVNÍ PARK PLOHN: párty pro malé špunty 31.05.2014

Zábavní park Plohn je zážitkový areál pro celé rodiny. © Freizeitpark Plohn

Zábavní park Plohn zve na Dětský den už o jeden den dříve, aby se děti mohly v neděli vyspat. Na Knirpsenparty - párty pro malé špunty - v sobotu 31. května jsou všechny atrakce parku otevřeny až do 22 h. Mezi 21 a 22 h projde parkem romantický průvod s pochodněmi. Poté následuje velkolepá laserová show na oslavu žabího krále. Na samý závěr je připraven pestrý ohňostroj. "V nočním šeru mají naše atrakce opravdu mimořádné kouzlo", popisuje nadšeně oslavu mluvčí parku Anja Stein.

ZÁMEK WEESENSTEIN: Středověké slavnosti 07.–09.06.2014

Letniční slavnosti na zámku Weesenstein představují programovou nabídku pro celé rodiny a očekává se na 9-10 tisíc návštěvníků © Schloss Weesenstein

Zámek Weesenstein Vás zve v letničním čase 7. – 9. 6. na již 23. ročník Středověkých slavností s rytířským kláním a sokolnickými přehlídkami. Vrcholy slavností představují každodenní turnaj purkrabího z Donína ve stylu vrcholného středověku a raně novověký sokolnický turnaj hraběte z Bünau. Sobotní večer zpestří taneční slavnost a představení jezdců na koních s ohnivými efekty.

ZÁMEK WACKERBARTH: O letnicích na Dixieland 08.–09.06.2014

Foto: Barokní zahrady zámku Wackerbarth, v pozadí saské vinohrady © Schloss Wackerbarth

Zámek Wackerbarth  zve v neděli 8. 6. a v pondělí 9. 6. 2014 na již tradiční "Letniční výlet za dixielandem". Jazzoví fanoušci tu mohou během obou dnů naslouchat příjemné špičkové hudbě pod širým nebem a vychutnávat si vybraná saská vína.

SASKÉ ŠVÝCARSKO: jízdy historických tramvají z Bad Schandau do údolí Křinice 08.06.2014

Nejstarší vozidlo na tramvaji v údolí Kirnitzschtal není žluté, je červené a původně jezdilo na tramvajové lince Kreischa – Niedersedlitz (Lockwitztalbahn) na okraji Drážďan © OVPS

O letniční neděli 8.6.2014 se opět koná jízda historických tramvají z Bad Schandau do údolí řeky Křinice. Na trať se nasadí celý vozový park, včetně historické soupravy MAN z roku 1928. Pro jízdy historickými vlaky budou vydávány zvláštní jízdenky vycházející z originálů z roku 1928.

BAD SCHANDAU: Letní open air festival 13.-15.06.2014 a volba "Miss Sachsen"

Na program volby královny krásy bude navazovat After-Show-Party s taneční zábavou pod noční oblohou © Bad Schandau

Oproti minulým letům, kdy se v Bad Schandau opakovaně volila "Miss Saského Švýcarska", se letos můžeme těšit dokonce na volbu "Miss Saska". Soutěž krásy se bude konat v pátek 13.6.2014 od 19 hod přímo u Labe na Open Air pódiu pod nově otevřenými lázněmi Toskana Therme. V porotě zasedne i vítězka minulého ročníku, přítomny budou i prominentní osobnosti ze světa kultury a politiky. Vítězka této soutěže se přímo kvalifikuje na volbu Miss Germany.