Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí
DUBEN 2014

Dobrý den, fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 9,6 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2014-04-02_Drazdansky-zpravodaj-duben.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme maillem. Příští Drážďanské café pro česká média se koná 11.04.2014 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. | Rádi Vám pomůžeme. Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Česko německá agentura pro komunikaci • Deutsch -Tschechische Agentur für Kommunikation

Sankt Petersburger Str. 28/312 ("Prager Zeile") | D-01069 Dresden

ALBERTINUM: Výstava obrazů »Otto Dix. DER KRIEG« Drážďanský triptych 05.04.–13.07.2014

Otto Dix, Válka/Der Krieg (Triptychon), detail z pravého panelu 1929/32, Galerie Neue Meister © VG-Bildkunst Bonn, 2014

V roce 2014 je to 100 let od vypuknutí první světové války. V drážďanském Albertinu proběhne u této příležitosti od 01.04. do 13.07.2014 výstava věnovaná protiválečné tvorbě Otty Dixe (1891–1969).

DRÁŽĎANY: Oslavy železniční trasy spojující Drážďany a Lipsko 07.–13.04.2014

Součástí oslav 175 let první dálkové německé železniční trasy je i sraz lokomotiv v drážďanském železničním muzeu © Dresden Industriekultur

Před 175 lety bylo po tříleté výstavbě uvedeno do provozu první německé dálkové železniční spojení, 115 kilometrů dlouhá trať z Drážďan do Lipska. V týdnu od 07.04. do 13.04.2014 Drážďany toto výročí oslaví řadou různých lákavých akcí vztahujících se k historii železniční dopravy.

DOPRAVNÍ MUZEUM: Výstava k 175. výročí železniční trati spojující Drážďany a Lipsko 08.04.–28.09.2014

Jubilejní výstava »Mobilní Německo aneb Německo se dává do pohybu« v drážďanském Dopravním muzeu od 08.04. do 28. září 2014 © Verkehrsmuseum Dresden

Před 175 lety bylo po tří a půl roční výstavbě uvedeno do provozu první německé dálkové železniční spojení, 115 kilometrů dlouhá trať z Drážďan do Lipska. Dopravní muzeum k tomuto výročí pořádá od 08.04. do 28. září 2014 výstavu »Mobilní Německo aneb Německo se dává do pohybu« na více než 700 m² v přízemí budovy Johannea.

Ještě do 6. dubna 2014 probíhá v drážďanském Dopravním muzeu také výstava historických automobilů s karosériemi slavné drážďanské značky Gläser. Najdete ji v přízemí muzea.

ZÁMEK WEESENSTEIN: »Pomněnky« výstava historických suvenýrů a návštěvních knih 12.04.–02.11.2014

Grafika s německým nápisem »Schloss Weesenstein bey Dohna. Dem Herrn Baron von Uckermann Rittmeister von der Churf. Sächs. Armee Herrn auf Weesenstein etc. unterthaenig gewidmet von E. E. Zimmer«, lept kolem r. 1800 © Dr. B. Finger, Schloss Weesenstein

»Weesensteinské pomněnky. Památky z cest v dobách minulých« je trefný a zároveň i velmi poetický název nově připravované dočasné výstavy na zámku Weesenstein. Historické suvenýry z cest i staré zámecké návštěvní knihy jsou na zámku k vidění od 12. dubna do 2. listopadu 2014. V jedné z vitrín návštěvníci najdou rovněž suvenýry z nedalekého děčínského zámku.

Ještě do konce května 2014 probíhá na Weesenstanu také výstava obrazů interiérů českých zámků. Najdete ji v podkroví zámku.

Prodejní neděle 13.04.2014 12–18 h

Seznam všech akcí na DRAZDANY.info