Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí
únor 2014

Dobrý den, fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům si můžete stáhnout jako zazipovaný soubor (cca 4,2 MB) na href="http://de24.cz/pdf/2014-02-04_Drazdansky-zpravodaj-unor.zip. Ještě lepší rozlišení Vám s radostí pošleme maillem. Příští Drážďanské café pro česká média se koná 14.02.2014 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. | Rádi Vám pomůžeme. Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Česko německá agentura pro komunikaci • Deutsch -Tschechische Agentur für Kommunikation

Sankt Petersburger Str. 28/312 ("Prager Zeile") | D-01069 Dresden

REZIDENČNÍ ZÁMEK: Výstava »Dionýsos. Opojení a extáze« 06.02.–10.06.2014

Bakchusův Triumf. Garofalo (Benvenuto Tisi), 1540, olej na plátně, Obrazárna Staří mistři / Alte Meister © SKD Státní umělecké sbírky Drážďany SKD / Staatliche Kunstsammlungen Dresden, foto: Elke Estel / Hans-Peter Kluth

Dionýsos. Opojení a extáze. Nová dočasná výstava v Rezidenčním zámku oživuje temperamentní a životaplnou dionýskou sféru od starověku až po modernu. Obsahuje více než 80 děl - kromě obrazů, kreseb a grafiky, rovněž antické sochy a vázy. Najdete ji ve druhém patře drážďanského zámku »Residenzschloss« v prostorách tzv. »Paraderäume«, 6.2.–10.6.2014

PLES NEJEN V OPEŘE: Tančit se bude i pod širým nebem! 07.02.2014

Foto: Ples před Semperovou operou © www.kongressbild.de

Když je v Drážďanech ples v opeře, nebaví se jen dva tisíce hostů uvnitř Semperovy opery, ale rovněž kolem deseti tisíců drážďanských obyvatel a hostů, kteří 7.2.2014 přijdou na náměstí Theaterplatz a budou sledovat dění v opeře i samostatnou show na pódiu před operou.

DRÁŽĎANY: Vzpomínkové protiválečné akce 13. února 2014

Lidského řetězu kolem centra Drážďan se každoročně 13. února účastní kolem deseti tisíc lidí

Lidský řetěz, jako výraz odporu proti násilí a xenofobii byl v Drážďanech poprvé zorganizován 13. února 2010. Od té doby se tisícovky obyvatel i návštěvníků města každoročně 13. února schází, aby ruku v ruce vytvořili symbolický řetěz kolem městského centra.