Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí
Leden 2014

Dobrý den, fotografie v tiskové kvalitě k níže uvedeným textům Vám s radostí pošleme maillem. Příští Drážďanské café pro česká média se koná až v únoru 14.02.2014 klasicky v kavárně Borowski. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. | Rádi Vám pomůžeme. Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Česko německá agentura pro komunikaci • Deutsch -Tschechische Agentur für Kommunikation

Sankt Petersburger Str. 28/312 ("Prager Zeile") | D-01069 Dresden

DRÁŽĎANY: Rok 2014 patří romantice a romantismu

V Galerii Noví mistři v drážďanském Albertinu můžete potkat romantiky ještě dnes © SKD Neue Meister | Caspar David Friedrich. Velká obora u Drážďan / Das große Gehege bei Dresden. 1832

Saské hlavní město věnuje rok 2014 romantismu. U příležitosti 240. výročí narození malíře Caspara Davida Friedricha, 150. výročí narození Richarda Strausse a 100 let od smrti Ernsta Edlera von Schucha. Návštěvníky čekají nové výstavy a hudební představení. Romantické Drážďany a drážďanská romantika...

BRUSLENÍ V DRÁŽĎANECH: Zimní radovánky na náměstí Altmarkt 17.01.–09.03.2014

Bruslení na Altmarktu. Od pátku 17. ledna do neděle 9. března 2014. Denně do 22 h večer. © Bergmann eventgastronomie

Ani ne měsíc po skončení vánočního trhu Štrýclmarkt se na drážďanském náměstí Altmarkt objeví další příležitost k posezení u svařeného vína a k dalším zimním radovánkám. Od pátku 17. ledna do neděle 9. března 2014 tu vyroste bruslařská dráha a bobová skluzavka, lední dráha na metanou, větrný mlýn a dřevěné sruby. Do zábavního areálu na Altmarktu je vstup zdarma.

LETIŠTĚ DRÁŽĎANY: Letní letový řád a autobusy Student Agency

Letní letový řád 2014 je tu. Na letiště jezdí nyní také autobusy Student Agency © Michael Weimer, Dresden Flughafen

Letní letový řád 2014 drážďanského letiště je tu. Již nyní je možné rezervovat a kupovat letenky na letní období. Z Prahy do Drážďan jezdí na letiště Dresden Flughafen až pětkrát denně žluté autobusy Student Agency.

FOTOGRAFIE:  Letiště Drážďany   >>  |   Autobusy Student Agency v Drážďanech

Nová fotosoutěž: #go2dresden na sociálních sítích

Výherkyně či výherce soutěže získá dvě přenocování v Hotelu INNSIDE by Mélia v centru Drážďan © Innside Dresden

V současnosti na www.go2dresden.cz probíhá fotosoutěž s názvem #go2dresden o nejlepší foto z Drážďan a okolí. Hraje se o dvě přenocování v předním drážďanském hotelu umístěném přímo v centru Drážďan (Innside by Melia). Veřejné hlasování o nejlepší fotografii proběhne prostřednictvím funce FAVORITE na twitterovém účtu @go2dresden . Do soutěže budou zařazeny všechny fotografie splňující tři následujcí podmínky...