Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí
PROSINEC 2013

Dobrý den, již tuto neděli se na drážďanském výstavišti koná »montáž« více jak 3tunové obří štoly (na akci se ještě u nás můžete akreditovat). Vybrané FOTOGRAFIE v tiskové kvalitě si můžete stáhnout jako soubor .zip, cca 4,9 MB href="http://de24.cz/pdf/2013-11-28_Drazdansky-zpravodaj-prosinec.zip (zpravidla máme k dispozici větší rozlišení, které posíláme mailem). Vánoční fotografie najdete ve zvláštním článku. www.ddin.cz/presse/1176 | POZOR ZMĚNA: Prosincové Drážďanské café pro česká média se koná JIŽ v pátek 06.12.2013, a tentokrát ne v kavárně Borowski, ale přímo na Štrýclmarktu. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. | Rádi Vám pomůžeme. Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Česko německá agentura pro komunikaci • Deutsch -Tschechische Agentur für Kommunikation

Sankt Petersburger Str. 28/312 ("Prager Zeile") | D-01069 Dresden

SASKO: Vánoční trhy na hradech a zámcích

Víkendový vánoční trh na hradě Scharfenstein má jen necelou desítku stánků. © ASL Schlossbetriebe gGmbH

Na řadě saských hradů a zámků mají adventní víkendové trhy již dlouholetou tradici. V následujícím textu přinášíme informace o vánočních trzích na jedenácti z nich

ZÁMEK WACKERBARTH: Adventní prohlídky vinařství denně v 17:30 do 23.12.2013

Adventní prohlídky vinařství s ochutnávkou štoly a bílého svařeného vína © Schloss Wackerbarth

Na zámku Wackerbarth se od 25. listopadu 2013 pořádají adventní prohlídky vinařství, a to každý den v 17:30. Při prohlídkách návštěvníci ochutnají originální drážďanskou vánoční štolu a bílé svařené víno z vlastní produkce vinařství. Prohlídky jsou v němčině, čeští návštěvníci mají k dispozici audioguide se sluchátkem.

ZÁMEK WEESENSTEIN: Vánoční trh již o prvním adventním víkendu 30.11.–01.12.2013

Vánoční trh na zámku Weesenstein o prvním adventním víkendu © Schloss Weesenstein

Weesensteinský adventní trh se rozzáří odpoledne, hned o prvním adventním víkendu. Jde o tradiční vánoční trh na romanticky nasvícených zámeckých nádvořích a s adventními koncerty v zámecké kapli. Vánoční trh má zhruba 30 stánků a milý kulturní program s kostýmovanými umělci a kejklíři.

Vánoční Drážďany: Štrýclmarkt trvá do 24.12.2013

Drážďanský vánoční trh Štrýclmarkt © Sylvio Dittrich, LHD

Štrýclmarkt již začal, 14metrová krušnohorská pyramida se točí a všech 233 slavnostně vyzdobených stánků na náměstí Altmarkt prodává vánoční dobroty a regionární řemeslnické výrobky, mj. krušnohorské řezbářské umění, plavenskou krajku či svítící moravské resp. ochranovské hvězdy. Štrýclmarkt potrvá až do Štědrého dne do 14 h, každý den od 10 do 21 hodin.

OPEN-AIR-SHOW: Silvestr na náměstí Theaterplatz před Semperovou operou 31.12.2013

Foto: Světelná show na náměstí Theaterplatz před budovou Semperbau © silvester-theaterplatz.de

Máte-li chuť strávit letošního Silvestra pod širým nebem a se spektakulárně nasvícenou kulisou historické části města a půlnočním ohňostrojem, vydejte se slavit Silvestra třeba do Drážďan.

PŘEHLED mediálně zajímavých AKCÍ

01.12.2013 Montáž 3-4tunové obří štoly (neveřejný termín, akreditace zástupců médií u nás)

07.12.2013 Štolová slavnost »Dresdner Stollenfest« na vánočním trhu Štrýclmarkt na drážďanském náměstí Altmarkt

Pro média můžeme domluvit také individuální termín na pečení štoly v opravdové štolové pekárně se štolovou dívkou Friederike Pohl