Mediální zpravodaj – Drážďany a okolí
LISTOPAD 2013

Dobrý den, mírně opožděný listopadový zpravodaj je konečně tady. Vybrané FOTOGRAFIE v tiskové kvalitě si můžete stáhnout jako soubor .zip, cca 4,6 MB href="http://de24.cz/pdf/2013-10-30_Drazdansky-zpravodaj-listopad.zip | Listopadové Drážďanské café se koná v pátek 08.11.2013. Podrobnosti najdete na adrese www.ddin.cz/presse/cafe. Prosíme o předchozí přihlášení. | Máte-li zájem o zprostředkování volných vstupenek na jakoukoliv akci v Drážďanech či Sasku, dejte nám vědět. | Rádi Vám pomůžeme. Těšíme se na shledanou v Drážďanech!

Česko německá agentura pro komunikaci • Deutsch -Tschechische Agentur für Kommunikation

Sankt Petersburger Str. 28/312 ("Prager Zeile") | D-01069 Dresden

JAZZOVÝ FESTIVAL: 10 jazzových dní nejen v Drážďanech 08.–17.11.2013

Hvězdy světového jazzu se v listopadu sjedou do Drážďan. Boxbeatová mistryně světa Butterscotch. Koncert je bohužel již vyprodán. © Jazztage Dresden

Letošní listopadové jazzové dny mají opět hvězdné obsazení. Pod heslem »Internacionalně - emociálně - fenomenálně« prezentuje v pořadí již třináctý ročník festivalu »Jazztage« více než stovku umělců v rámci téměř tří desítek koncertů konaných na 15 různých místech v Drážďanech a okolí.

FESTIVAL CYNETART: Digitální umění a DIY-bio-hacking v Hellerau 14.–20.11.2013

Světelná iluminace Matthiase Härtiga na budově Festspielhaus, která je hlavním dějištěm Festivalu CYNETART v drážďanské čtvrti Hellerau © Konstantin Rinner, CYNETART.de 2012

Festival CYNETART se již od svého počátku v roce 1997 věnuje reflexi kultury prostřednictvím počítačem podporovaného umění. Letošní ročník se poprvé zabývá také kontraverzním DIY-bio-hackingem.

DRÁŽĎANY: Vyhlídkové autobusy mají nyní také český audiokomentář!

Vyhlídkové autobusy mají nyní také  český audiokomentář! © Stadtrundfahrt Dresden

Červeno-bílé dvoupodlažní vyhlídkové autobusy patří k drážďanskému fléru odedávna. Nyní ale nově nabízí také český audiozáznam s výkladem o Drážďanech a jednotlivých památkách.

ZÁMEK AUGUSTUSBURG U CHEMNITZ: Výstava UMĚNÍ JSI TY! prodloužena do 31.12.2013

Výstava UMĚNÍ JSI TY! byla díky velkému zájmu veřejnosti prodloužena až do konce roku 2013 © Schloss Augustusburg

Díky obrovskému návštěvnickému zájmu byla interaktivní výstava prodloužena minimálně do Silvestra. Ve 14 zámeckých místnostech je instalováno celkem 24 velkých nástěnných obrazů, které díky optickému klamu vytváří iluzi trojrozměrnosti.

PŘEHLED mediálně zajímavých AKCÍ

08.11.2013 Veřejná štolová zkouška »Stollenprüfung« v pasáži Altmarkt-Galerie Dresden (termín pro tisk a média)

01.12.2013 Montáž 3-4tunové obří štoly (neveřejný termín, akreditace zástupců médií u nás)

07.12.2013 Štolová slavnost »Dresdner Stollenfest« na vánočním trhu Štrýclmarkt na drážďanském náměstí Altmarkt