Drážďany / Dresden, 27.2.2018

přinášíme informace o jarním zahrádkářském veletrhu DRESDNER OSTERN s mezinárodní výstavou orchidejí ORCHIDEENWELT. Oba veletrhy se konají na výstavišti MESSE DRESDEN od 22. do 25. března 2018. S novinářským průkazem máte samozřejmě vstup zdarma. Chystáte-li se o veletrzích psát či točit reportáž, rádi Vám zprostředkujeme rodinné vstupenky. Můžeme Vám domluvit i partnery pro rozhovor. Případně i volné vstupenky pro soutěže ve Vašem médiu. Neváhejte nás kontaktovat.

Už nás sledujete na facebooku www.facebook.com/drazdany.net ?

FOTOGRAFIE v rozlišení pro tisk najdete na  https://photos.app.goo.gl/5Wsrs3T5Pl14TZDF2

Fotografie v rozlišení pro tisk najdete na photos.google.com

Výstaviště Drážďany se těší na Vaši návštěvu!

Z Drážďan zdraví

Susanne Arens

Susanne Arens • Internationales Marketing Dresden | Mezinárodní marketing Drážďany • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 • D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Velikonoční veletrh »DRESDNER OSTERN« s výstavou orchidejí | 22.–25.03.2018

Veletrh »Dresdner Ostern« na drážďanském výstavišti © MESSE DRESDEN, Marko Kubitz

Jarní veletrh DRESDNER OSTERN, největší a nejoblíbenější veletrh v Drážďanech, zve tradičně krátce před Velikonocemi, od 22.–25. března 2018 na výstaviště MESSE DRESDEN. Pestrá škála nabídek z oblasti zahrady, zvířat, řemesel, rodiny a volného času spolu s jarním trhem dýchnou na návštěvníky jarní náladu. Na výstavišti bude zastoupeno na 350 vystavovatelů. Veletrh DRESDNER OSTERN otevře již po 25. své brány a návštěvníci mohou nakoupit na novou sezónu.

Mezinárodní výstava orchidejí

V rámci jarního veletrhu se koná jedna z největších a nejkrásnějších mezinárodních výstav orchidejí v Evropě. Pěstitelé ze 4 kontinentů vytvoří v HALLE 1 fascinující přehlídku 20.000 rostlin a 100.000 květů.

Všichni milovníci květin a zejména orchidejí jsou zváni na Noc orchidejí (NACHT DER ORCHIDEEN), která navodí díky menšímu počtu návštěvníků a speciální večerní hodině úžasnou atmosféru. Velkolepě osvětlené stojany zvou na procházku do exotického prostředí. Pěstitelé orchidejí zároveň osvětlují péči a údržbu těchto rostlin. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji, ale i přímo u pokladny.

DRESDNER OSTERN 2018 - jubilejní 25. ročník

Veletrh doprovázen rozsáhlým pódiovým programem pro celou rodinu. K 25. výročí veletrhu vystoupí na jevišti populární německý zpěvák Olaf Berger. První den veletrhu pokřtí sympatický bavič nový druh orchideje na jevišti v hale 1. Poté bude následovat malý koncert s autogramiádou. V pátek ve 14 hodin zazpívá Olaf Berger další oblíbené hity.

Pod heslem "Erlebniswelt Kleingarten" (Zahrádkářský svět plný zážitků) předvádí městské sdružení Dresdner Gartenfreunde e. V. souvislosti mezi utvářením zahrady a pěstováním ovoce a zeleniny, léčivých rostlin a koření, mezi odpočinkem a zahradničením a vším okolo.

Hlavní informace o velikonočním zahradním veletrhu DRESDNER OSTERN

KDY: čtvrtek až neděle 22.–25.3.2018 | 10-18 h | noc orchidejí 23.03.2018 | 19–23 h

KDE: výstaviště Messe Dresden, Messering 6, 01067 Dresden

PARKOVÁNÍ PRO ZÁJEZDOVÉ AUTOBUSY: parkoviště 2 / 2a Pieschener Allee | celodenní tarif 7 € (POZOR! Při placení je třeba u parkomatu stisknout ŽLUTÉ TLAČÍTKO pro volbu tarifu pro autobusy. K placení potřebujete euro-mince. Parkomat nevrací drobné!

DOPRAVA: možnost parkování u areálu výstaviště na parkovacích plochách P1, P2 a P7 (parkovací místa pro postižené osoby jsou vyhrazena přímo před hlavním vchodem - Hauptfoyer- a před halou číslo 1), parkovné 4 €/den (platí se při vjezdu)

VSTUPNÉ: 8 €/ 6,50 €, děti od 7 do 14 let 3 €, děti do 6 let zdarma, rodinná vstupenka (2 dospělí a až 2 děti do 14 let) 19 €, single rodinná vstupenka (1 dospělý a až 2 děti do 14 let) 11 €, vstupenka na „Nacht der Orchideen“ (Noc Orchidejí) 23.3.2018 19-23 h za 10 € | skupinové nad 10 osob 6,50 €/osoba | odpolední vstupné od 16:30 5€ | vstup psů pouze s platným očkovacím průkazem

TÉMATA VELETRHU: zahrada, umělecká řemesla, rodina, volný čas, zvířata | DALŠÍ INFORMACE: www.messe-dresden.de (DE | EN) | www.dresdner-ostern.de (DE)  | www.drazdany.info/dresdner-ostern (CZ) | www.drazdany.info/vystaviste (CZ)

Mapa - výstaviště MESSE DRESDEN

Německý text

DRESDNER OSTERN mit exklusiver Abendveranstaltung - Dresdens größte Publikumsmesse vom 22. bis 25. März 2018 in der MESSE DRESDEN | Die DRESDNER OSTERN, die größte und beliebteste Publikumsmesse in Dresden, lädt traditionell kurz vor dem Osterfest, vom 22.- 25. März 2018, in die MESSE DRESDEN ein. Eine bunte Angebotsvielfalt aus den Bereichen Garten, Tiere, Kunsthandwerk, Familie , Freizeit & Tiere sowie der Frühjahrsmarkt versetzen die Besucher in Frühlingslaune. Rund 350 Aussteller werden im Messegelände vertreten sein, wenn die DRESDNER OSTERN in ihrem 25-jährigen Jubiläumsjahr die Tore öffnet. | Blütenreich und faszinierend zugleich: Die Internationale Orchideenwelt – eine der schönsten und größten Orchideenschauen Europas – findet im Rahmen der DRESDNER OSTERN statt. Züchter aus 4 Kontinenten zeigen eine Schau von Weltniveau mit über 20.000 Pflanzen und 100.000 Blüten in der HALLE 1. | Unter dem Motto „Erlebniswelt Kleingarten“ präsentiert der Stadtverband „Dresdner Gartenfreunde“ e. V. die Verknüpfungen von Gartengestaltung und dem Anbau von Obst und Gemüse, Gewürz- und Heilkräutern, von Erholung und Gartenarbeit und dem, was daraus entstehen kann. | Umrahmt wird die Messe durch ein umfangreiches Bühnenprogramm für die ganze Familie. | Stargast zum 25-jährigen Jubiläum ist der beliebte Sänger Olaf Berger. So ist der sympathische Entertainer Orchideentaufpate am Eröffnungstag auf der Bühne in der HALLE 1 und tauft eine Orchideen-Neuzüchtung. Im Anschluss gibt er ein kleines Konzert mit Autogrammstunde. Am Veranstaltungsfreitag präsentiert Olaf Berger um 14 Uhr nochmals einige seiner bekannten Hits. | Die NACHT DER ORCHIDEEN hat sich mittlerweile zu einer etablierten Abendveranstaltung entwickelt. Alle Blumenfreunde und insbesondere Orchideenliebhaber sind am 23. März 2018 angesprochen, um die besondere Atmosphäre der Orchideenausstellung am Abend mit weniger Besuchern als tagsüber zu genießen. Prachtvoll beleuchtete Schaustände laden in einem exotischen Ambiente zum Flanieren ein. Orchideenzüchter führen darüber hinaus durch die Ausstellung und beraten zur Haltung und Pflege der Pflanzen. Tickets sind im Vorverkauf, aber auch an der Abendkasse erhältlich. | Öffnungszeiten: | Donnerstag bis Sonntag (22.-25. März 2018) | 10 bis 18 Uhr | NACHT DER ORCHIDEEN | Freitag (23.03.18), 19 bis 23 Uhr | Alle näheren Infos unter www.dresdner-ostern.de

ODKAZY

KALENDÁŘ AKCÍ www.drazdany.info/kalendar

ČASTÉ DOTAZY www.drazdany.info/FAQ

NEWSLETTER www.drazdany.info/telegram

PRO CESTOVNÍ KANCELÁŘE www.drazdany.info/cestovky

VYDAVATEL

Susanne Arens (dříve Gertoberens) • Internationales Marketing Dresden | Mezinárodní marketing Drážďany • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 • D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

V případě, že naše TISKOVÉ ZPRÁVY nechcete dostávat, odpovězte prosím na tento e-mail předmětem "NEPOSÍLAT".

Naším cílem je zasílat informace pouze lidem, kteří o ně mají skutečně zájem. Budeme rádi, pokud jej tedy například doporučíte svým kolegyním, kolegům či spolupracovníkům, kteří se zabývají turistikou a cestováním a kteří o naše informace stojí.