Drážďany / Dresden, 14.12.2017

přinášíme informace o veletrhu bydlení room+style a veletrhu umění NEUE ArT. Oba veletrhy se konají na výstavišti MESSE DRESDEN od 5. do 7.1.2018. S novinářským průkazem máte samozřejmě vstup zdarma. Chystáte-li se o veletrzích psát či točit reportáž, rádi Vám zprostředkujeme (rodinné) vstupenky. Můžeme Vám domluvit i partnery pro rozhovor. Případně i volné vstupenky pro soutěže ve Vašem médiu. Neváhejte nás kontaktovat.

Už nás sledujete na facebooku www.facebook.com/drazdany.net ?

FOTOGRAFIE v rozlišení pro tisk najdete na  https://photos.app.goo.gl/U0T7Jt1cvyTuwIF13.

Fotografie v rozlišení pro tisk najdete na photos.google.com

Výstaviště Drážďany se těší na Vaši návštěvu!

Z Drážďan zdraví

Susanne Arens

Susanne Arens • Internationales Marketing Dresden | Mezinárodní marketing Drážďany • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 • D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) | www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

VÝSTAVIŠTĚ DRÁŽĎANY: Veletrh o trendech v bydlení, designu a životním stylu room+style a veletrh umění NEUE ArT | 5.–7.1.2018

Veletrhy »room+style« a NEUE ArT na drážďanském výstavišti © MESSE DRESDEN / Marko Kubitz

Na začátek roku připravilo drážďanské výstaviště MESSE DRESDEN již po osmé úspěšný a oblíbený veletrh room+style. Vyniká výzdobou, stylem, estetikou a exkluzivním prostředím. Také v roce 2018 se věnuje nápadům na bydlení, designu, umění a životnímu stylu, ale i módě, šperkům a doplňkům. Exkluzivní a kvalitní nábytek, efektní dekorace a stylové doplňky lze na místě také přímo zakoupit nebo objednat.

room+style

Letošním heslem je „inspirace a pokušení“. Na veletrh room+style nechodí návštěvníci s jasnou představou, co chtějí nebo potřebují, ale častokrát zde objeví něco, co prostě musí mít. Tomu všemu jistě dopomáhá i atmosféra room+style. Tento veletrh je už dlouho tradicí. Osvětlení navozující atmosféru, salónky s živou hudbou a módní přehlídky v režii lipské agentury KATABAMA. Otevřeno je až do večerních hodin, takže veletrh nabízí dostatek času strávit pohodový a zábavný večer.

NEUE ArT

Poprvé se letos současně s veletrhem room+style uskuteční také veletrh umění NEUE ArT 2018. Vstupenka na room+style platí také na NEUE ArT. Snahou pořadatelů je v budoucnosti zaintegrovat projekt NEUE Art přímo do portfólia veletrhu room+style. Vizí je vytvořit v Drážďanech nové vzrušující místo pro současné umění. Návštěvník by měl mít možnost se bez hranic zabývat uměním různých žánrů. Přibližně 100 umělců, bez ohledu na vzdělání nebo akademický titul, bude návštěvníkům interpretovat své osobní umění a prezentovat svůj pohled na svět. Očekáváním jsou emoce bez předsudků, které odrážejí myšlenky a pocity lidí.

food+style

Novinkou je food+style, inspirovaný německým festivalem jídla eat&STYLE, prezentující v Drážďanech aktuální kulinářské trendy. Kvalitní a unikátní speciality najdete na našem tržišti nebo v našem areálu Food Truck Court.

O výstavišti MESSE DRESDEN

Výstaviště Messe Dresden bylo v roce 1999 nově vybudováno z historického a památkově chráněného komplexu budov historických jatek architekta Hanse Erlweina. V drážďanském areálu zvaném Ostragehege tak vzniklo z nejhezčích výstavišť v Evropě. V první fázi výstavby 17. září 1999 byly vystavěny haly 2, 3 a 4. Hala 1, největší ze čtyř hal s více než 6300 m², byla otevřena ve druhé fázi výstavby, 23. února 2001, je dimenzována až pro 10 000 návštěvníků při konání rockových a popových koncertů a zábavních show, jež zde kromě veletrhů a kongresů rovněž našly své stálé místo.

Hlavní informace o veletrhu

KDY: 5.–7.1.2018 | pátek 15–22 h, sobota 11–21 h, neděle 11–19 h

KDE: výstaviště Messe Dresden, Messering 6, 01067 Dresden | Na mapě https://goo.gl/maps/YZ2bF4eG8Mr

DOPRAVA: tramvaj č. 10 zastávka „Messering, HALLE 1“ | možnost parkování u areálu výstaviště na parkovacích plochách P1, P2 a P7 (parkovací místa pro postižené osoby jsou vyhrazena přímo před hlavním vchodem - Hauptfoyer- a před halou HALLE 1), parkovné 5 €/den (platí se při vjezdu)

VSTUPNÉ: 12 €/9 €, děti od 7 do 14 let 5 €, děti do 6 let zdarma

www.messe-dresden.de (DE | EN) | www.drazdany.info/room-style (CZ) | www.room-style-messe.de (DE) | www.neue-art-dresden.de (DE)

MAPA: výstaviště MESSE DRESDEN

Fotografie

Venkovní pohled na areál Výstaviště Drážďany © MESSE DRESDEN

Seznam vystavovatelů 2018

ABL - Atelier für Bau- und Lichtdesign | Aquadreams | AR - DECO Handelskontor Anja Reichenbach | ATELIER 7 STEIN | Atelier K - Stefanie Mathy / Keramiken und Porzellan | Atelier La Voie Laquée Franck Cengizalp | Ateliergalerie Hiddensee | BELLA CASA | Bernd Altrock Design | BioWell Heilkräuterkosmetik | blechmöbel / Weitzel & Hauer GbR | BOcouture Hamburg Jackets & Coats. Limited Editions | BQ Studio by Stefan Otto GmbH | Burgschmied - Schmuckmanufaktur Mirko Albrecht | Chemnitzer Künstlerbund e.V | Christoph Rammacher | Christoph Rossner | Claudia Cegielka Design | Colorwave | Cornelia Zabinski / Malerei | Der Holzkünstler | Dimaro Design GmbH | Dresdner Piano Salon Kirsten GmbH | Dufte Welt Quaritsch GmbH | Edelsteinhaus Hess e.K. | Edition NOTO GmbH | ehrlich+richter gmbh | Ella & Lalita | Erzeugnis Entwicklung Holz / Peter Domke | Fachverband Tischler Sachsen | Famos - Manufaktur | Fashion Fab | Foodtruck Sachsen Hendrik Riemer | Frank Balthasar Goldschmiedeatelier | GAVI GmbH | GEORGIUS KÜCHEN HANDEL LTD laXintage | Gewandhaus Vermietungs-GmbH & Co KG c/o Gewandhaus Dresden | glaskind GmbH | Glück Raumausstattung GmbH&Co.KG | Goldschmiede C. Schelle | Greek Premium Products | Handwerkskammer Dresden | Handwerkskammer Dresden | HelloFresh Deutschland SE&Co.KG | Himmel 7 - Designatelier | INDEPENDENT SPIRIT | Installateur- & Heizungsbaumeister Carsten Busch | Jolanta Clement | Julia Gräfe | Kaden Design | Kaffeesachse | Kamin- & Design Ofenbaumeister Harald Herrmann | Käppler OHG - Einrichtungshaus | Kollateralschaden Pahl/Werhahn Gbr | Kubus Schmuck und Objekt Benjamin Müller | KulTisch | Lothar Daniel Bechtold | Lounge & Penthouse Home Couture PGmbH Mein Traumsofa | LUISA HAHN Mode- und Lederdesign | Makeupstore Dresden | Malermeister Cibelius Die Welt der Farben | MARGARETE Naturkollektion | Martina Gottwald izMi.fashion | Mein Lagerraum3 GmbH | Messe- & Eventcatering Teichmann GmbH | Miss Fein Dresden | möbel & interieur by Vivere B.Gieraths & Ralf-Peter März GbR | Möbel Rehn | Möbel-Fröhlich Karsdorf GmbH | Möbel.Licht.Objekte / roomX / Werkstatt für angewandte Kunst - Jacqueline Knappe | My Woodness Corinna Hesse | nabunt Olaf Horlbeck | N²ice | Panthers & Woods GmbH | pedalios-back to the basics | pohl. projects gmbh | RADIO KÖRNER | Raumausstattung Schwarzmeier e.K. | Red Rebane GmbH | Reichelt - die Einrichter OHG | Robyn Chamberlain | Roset Möbel GmbH ligne roset | Schmuck / Beate von Appen | SECRET DES FLEURS CHENG Botum | silber.ART.ist Bettina Thormann | SofaArt int. | Spitzgrund-Tischlerei | STAHLBAUM Möbelmanufaktur | Tapeten und Uhren Gbr A. Eckert & A. Opitz | Tempur Sealy Deutschland GmbH | Textile Manufaktur | Tischlerei David Schmieder | Tischlerei Stenzel | Tischlermeister Jörg Klengel | Tomkow Kamine | TROLLHUS Dresden Schlurecke und Scherz OHG | Tuchdruck Jonas & Claußnitzer | Uhren & Schmuckhaus Möckel | UN TÉTRARD DUX CRAPULES Sophie Assathiany | Vecona Vintage Seifert & Unger GbR | Verlagsanstalt Alexander Koch GmbH | Victorian Rehab Laetitia König & Jonathan Izzo | Vito von Gaudlitz Galerie für bildende Kunst u.Design | Voyage de Perles Marie-Claire Lallemand Meheut | Wassertechnik Dresden GmbH | Whirlpool & Living GmbH | Wood`n Rustic Furniture

Německý text

Den traditionellen Jahresauftakt der MESSE DRESDEN bildet – nunmehr etabliert seit acht Jahren – die erfolgreiche und beliebte Publikumsmesse room+style. Sie zeichnet sich aus durch Ausgefallenes, Stil und Ästhetik und ein exklusives Ambiente. Angesprochen wird auch 2018 eine anspruchsvolle Besucherklientel, das Wohnideen, Design, Kunst und Lebenskultur sowie ausgefallene Kleidung, Schmuck und Accessoires erwartet. Das Credo dieser Messe ist „Inspiration und Verführung“. Auf die room+style kommt der Besucher nicht, weil er etwas Bestimmtes braucht oder sucht - vielmehr ist es oftmals der Überraschungsmoment, das man etwas entdeckt, dieses nicht mehr aus den Gedanken und aus dem Sinn bekommt und dann, sei es auch erst nach Monaten, das Gesehene haben muss… Sicherlich fördert die Atmosphäre der room+style dieses Feeling. Längst ist die Messe zu einer Art Muss geworden. Stimmungsvolle Beleuchtung, die Lounges mit Livemusik und die Fashionshows - unter Regie der Leipziger Agentur KATABAMA - besondere kulinarische Angebote und der Verzicht auf sachliche Messeatmosphäre verleihen der room+style optisch die besondere Nuance. Die Öffnungszeiten reichen bis in die Abendstunden und bieten ausreichend Zeit, einen entspannten und kurzweiligen Abend zu verbringen. Erstmals parallel zur Messe room+style findet in diesem Jahr die Kunstmesse NEUE ArT 2018 statt. Der Eintritt zur room+style berechtigt auch zum Eintritt in die NEUE ArT. Nachdem die Pilotveranstaltung der NEUE ArT im Sommer 2016 einen ernstzunehmenden Start verzeichnen konnte, stand für die Veranstalter recht bald fest, dieses zukunftsweisende Thema in das Portfolio der room+style zu integrieren – thematisch zwar als eigenständiges Projekt, für den Besucher jedoch als ganzheitliche Bereicherung erlebbar. Die Vision ist, eine neue spannungsreiche Stätte für zeitgenössische Kunst in Dresden zu etablieren. Ohne beengende Grenzen, soll der Besucher die Möglichkeit haben, sich aktiv mit Kunst der verschiedenen Genres auseinanderzusetzen, sich durchaus provozieren zu lassen, sich versöhnen… Kunst soll und muss streitbar sein, vordergründig jedoch Emotionen wecken. Ca. 100 Künstler, unabhängig von Abschluss oder akademischen Titel, werden ihre ganz persönliche Interpretation von Kunst präsentieren und dem Besucher zeigen, wie sie die Welt durch ihre Augen sehen. Zu erwarten ist ein Spannungsfeld großer Emotionen, bei dem es gilt, vorurteilsfrei die Gedanken und Gefühle von Menschen zu reflektieren. Genuss zum Anfassen: Das neue Veranstaltungsformat food+style - inspiriert von Deutschlands größtem Food-Festival, der eat&STYLE, präsentiert erstmals aktuelle und künftige Kulinarik-Trends in Dresden. Entdecken Sie hochwertige und individuelle Spezialitäten auf unserem Marktplatz oder schlemmen Sie sich durch unseren Food Truck Court. Über die Messe Dresden: Die Messe Dresden wurde im Jahr 1999 auf dem Gelände des historischen und denkmalgeschützten Gebäudeensembles "Erlwein'scher Schlachthof“ neu errichtet. So enstand im Dresdner Ostragehege eine der schönsten Messen in Europa. Bei der Eröffnung am 17.09.1999 standen zunächst die im ersten Bauabschnitt gebauten Hallen 2, 3 und 4 zur Verfügung. Die HALLE 1, größte der vier Hallen mit über 6.300 m2, wurde als zweiter Bauabschnitt am 23. Februar 2001 eröffnet und fasst bis zu 10.000 Besucher bei Rock- und Popkonzerten. Hier finden neben den Messen und Kongressen insbesondere Konzerte und Shows ihren Raum.

ODKAZY

KALENDÁŘ AKCÍ www.drazdany.info/kalendar

ČASTÉ DOTAZY www.drazdany.info/FAQ

NEWSLETTER www.drazdany.info/telegram

PRO CESTOVNÍ KANCELÁŘE www.drazdany.info/cestovky

VYDAVATEL

Susanne Arens (dříve Gertoberens) • Internationales Marketing Dresden | Mezinárodní marketing Drážďany • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. • mobil +49 172 2876891 • telefon +49 351 88961071 • St. Petersburger Str. 28/312 • D-01069 Dresden | www.internationales-marketing-dresden.de (DE) | www.drazdany.info (CZ) www.facebook.com/drazdany.net | www.facebook.com/drazdany.nakupy | www.twitter.com/drazdany

V případě, že naše TISKOVÉ ZPRÁVY nechcete dostávat, odpovězte prosím na tento e-mail předmětem "NEPOSÍLAT".

Naším cílem je zasílat informace pouze lidem, kteří o ně mají skutečně zájem. Budeme rádi, pokud jej tedy například doporučíte svým kolegyním, kolegům či spolupracovníkům, kteří se zabývají turistikou a cestováním a kteří o naše informace stojí.